Adalta Blanc 2019

Tipus de vi: Vi Blanc
Varietat: 100% Garnatxa Blanca
Denominació: D.O. Terra Alta

Viticultura:
En conversió a Agricultura Ecològica. Clima meditarrani càlid i sec, sòls argilo-calcaris, treballs agrícoles manuals i llaurat mecànic.

Verema:
05 de setembre de 2019.
Collita manual.

Vinificació:
Vinificació per parcel·les. Raïms seleccionats en taula i desrapats. Premsat pneumàtic a baixa pressió. Decantació per fred. Fermentació a temperatura controlada (15-17ºC) en dipòsits d’acer inoxidable amb bâtonnage. Criança sobre les mares durant 7 mesos. Cupatge al final de la criança, clarificació, filtració suau abans de l’embotellament.

Notes de tast:

Color: Bonic color d’or clar amb reflexos verds.
Nas: La primera sensació és expressiva, amb notes de flors fresques, de flor d’avellana i d’avellana fresca. En donar-li aire, notes de fruites grogues com ara el meló i el codony, que es barregen amb les notes florals. És complex, fresc, elegant, i acaba amb notes minerals que recorden la pedra foguera.
Boca: Atac fresc, evocant l’avellana fresca, les flors com el gessamí i les fruites grogues. Després, esdevé ric, complex, rodó, amb aromes de fruites d’estiu. El final és llarg, salí, iodat, amb cítrics al retrogust.
En conjunt és harmoniós i molt elegant.

Maridatge:
Ostres, mariscs, peixos.

Servei:
12-14°C, decantació no necessària.

Producció anual:
10.000 ampolles.

Anàlisis:
Grau alcohòlic: 13,5% vol.
Sucres residuals: <1 g/L
Acidesa total: 5.4 g/L TH2
Acidesa volàtil: 0.36 g/L H2SO4
SO2 total: 62 mg/L
pH: 3.23

Fitxa tècnica :
Fitxa tècnica Adalta Blanc 2019